Nieuwe Zonnepanelen Voor De Satelliet Door Succesvolle Samenwerking Met Allerlei Energieleveranciers In De Hele Wereld

  • Vanessa Mandy
  • April 10, 2018
  • Comments Off on Nieuwe Zonnepanelen Voor De Satelliet Door Succesvolle Samenwerking Met Allerlei Energieleveranciers In De Hele Wereld
beste energiemaatschappij

Airborne Aerospace heeft van Airbus Defense en Space Netherlands een contract gekregen voor de fabricage van 48 substraatpanelen voor de zonnepanelen van twaalf nieuwe Galileo FOC-satellieten. Veel Nederlandse energiemaatschappijen zoals qurrent kunnen hier nog wat van leren.

  • Het contract, uitgevoerd in het kader van een programma van de Europese Unie, is het nieuwste resultaat van jarenlange succesvolle samenwerking tussen de twee Nederlandse bedrijven om de Galileo-constellatie aan te drijven.

Maar Liefst 88 Zonnepanelen Door Het Bedrijf Geleverd

Tot nu toe heeft Airborne 88 panelen aan Airbus DS NL geleverd, die ook hoofdcontractant is geweest voor de zonnepanelen van de 22 reeds ontwikkelde Galileo-satellieten. Momenteel zijn 18 van deze Galileo-satellieten operationeel in een baan om de aarde.

De nieuwe reeks van twaalf satellieten zal naar verwachting van 2020 tot 2023 worden gelanceerd. Het Galileo-programma wordt gefinancierd door het Europees Comité en wordt door ESA ingekocht.

energiemaatschappijen satelliet

Alle Zonnepanelen Worden in Nederland Geproduceerd

Tijdens de meest recente Galileo-lancering, op 12 december, droeg de Ariane 5-raket vier Galileo-navigatiesatellieten aan boord, uitgerust met vleugels ‘alles in Holland gemaakt’, in totaal inclusief 16 zonnepanelen vervaardigd door Airborne.

  • Elke Galileo-satelliet wordt aangedreven door twee vleugels, bestaande uit twee panelen van 2,75 m².De satellieten weeg 715 kg en werden vrijgegeven in een 22 922 km hoogte baan.
  • Het kwartet begint ongeveer zes maanden aan tests om te controleren of ze klaar zijn om zich bij de werkende Galileo-constellatie aan te sluiten. Airbus DS NL is verantwoordelijk voor het ontwerp, de kwalificatie, de productie, de assemblage, de integratie en het testen van het volledige zonnepaneelsysteem voor Galileo FOC.

Het Wordt Volledig Van Stroom Voorzien Door Zonnepanelen

Galileo is het eigen wereldwijde navigatiesatellietsysteem van Europa en wordt nu van stroom voorzien door zonnepanelen biedt een uiterst nauwkeurige, gegarandeerde wereldwijde plaatsbepalingsdienst onder civiele controle.

Zodra het sterrenbeeld volledig operationeel is, zullen op de meeste locaties op aarde altijd zes tot acht satellieten zichtbaar zijn, waardoor de posities zeer nauwkeurig kunnen worden bepaald – tot op enkele centimeters.Vanaf begin 2010 is de samenwerking tussen Airborne en Airbus Defense en Space Netherlands zeer succesvol gebleken.